Chlebík s kefírem a semínky
Díky kefíru bude chlebíček dlouho vláčný a příjemně nakyslý.
Potřebujeme:
300 g žitné chlebové mouky jemné
100 g žitné hrubo mleté
150 g pšeničné hladké
200 ml vody
200 ml kefíru
půl kostičky čerstvého droždí
lžička a půl soli
lžička cukru
lněnné semínko
dýňové semínko
kmín
- všechny suroviny mimo dýňového semínka dáme do pečky a zpracujeme těsto, které necháme hodinu kynout
- poté vyjmeme, vypracujeme do tvaru válce a necháme na papíře na pekáči další hodinu kynout
- na povrchu naznačíme řezy krajíčků, potřeme mlékem, posypeme dýňovými semínky a při 200 stupních pečeme cca 45 minut, do zlatova a upečena
- necháme vychladit na mřížce
- jíme s dobrou pomazánkou, my měli mrkvovou :-)
Krásné a bezproblémové pečení přeje Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Kupujete bio potraviny? Myslíte si, že je velký rozdíl mezi nimi a konvenčně pěstovanými potravinami? Vždyť se na první pohled téměř nijak neliší. Jen jejich cena mnohdy až vyrazí dech. Jsou náklady na jejich pěstování opravdu tak vysoké nebo jen obchod využívá situaci, že zájem o ně stoupá a lidé jsou ochotni za ně platit? A vyplatí se nám vůbec tato investice?
http://dobreazdrave.cz/bio-ci-nebio/
Bio nebo nebio?
(dobreazdrave.cz, 3. 11. 2012 10:27)